تراشکاری منوال- cncتراشکاری
تراشکاری عمل ماشینکاری برای تولید سطح خارجی قطعات با سطح مقطع دوار میباشد، در حالی که داخل تراشی به ماشینکاری سطوح داخلی دوار گفته میشود
مزایای تراشکاری
خلاقیت در طراحی
بی نهایت طرح دوست داشتنی
انعطاف پذیری بالا
ایجاد طرح های پیچیده و ظریف
سرعت بسیار بالا
بدون قربانی کردن کیفیت نهایی
هزینه مناسب
به نسبت روش های قدیمی مشابه
سوالی در مورد خدمات ما دارید؟
مروری بر تراشکاری
تراشکاری قطعات یکی دیگر از خدماتی است که ما در مجموعه پارسیان لیزر به مشتریان گرامی ارائه میدهیم. ماشین تراش ابزاری برای تراشکاری است که بیشتر برای شکل دادن به فلز یا چوب استفاده میشود. نحوه عملکرد ماشین تراشکاری به این صورت است که ابزار برش ثابت است و قطعه مورد نظر حول محور آن میچرخد. هدف از تراشکاری این است که قسمت های اضافی و زائده مانند حذف شوند تا یک قطعه کار تمیز با طرح سفارش داده شده، تحویل مشتری شود. انواع مختلفی از ماشین های تراشکاری cnc وجود دارد که مخصوص مواد و تکنیک های مختلف هستند.
از ماشین تراشکاری cnc برای چه کارهایی استفاده می شود؟
ماشین های تراشکاری cnc، از ساخت قطعات ماشین آلات صنعتی گرفته تا ساخت اقلام خاصی مانند آلات موسیقی نیز کاربرد دارند. اما موضوع مهم این است که ساز و کار همه این ماشین ها یکی است. یعنی از هر نوعی که باشند و هر عملکردی که داشته باشند، همه آن ها با استفاده از مکانیزم نگهدارنده و چرخش قطعه بر حول محور عمودی ابزار تراش کار میکنند.
در پروژه های تراشکاری منوال چیزی که بسیار مهم است حفظ تقارن در همه جای سطح میباشد. پروژه های متقارن محوری، شامل سوراخ زنی با قطر های مختلف، شیار زنی، ایجاد اشکال مخروطی و کانتور سطوح هستند.
قطعات یک ماشین تراشکاری منوال
قسمت های اصلی یک ماشین تراشکاری منوال عبارتند از تختخواب، سرستون ، گیره و موتور. نحوه کار هر یک از قسمت ها در اینجا آورده شده است:
- تختخواب یا bed
تمام قسمت های دستگاه تراشکاری به تخت متصل شده اند. این قسمت پایه عملیات تراشکاری را تشکیل میدهد و یکی از عواملی است که اندازه قطعه را تعیین میکند. یعنی فاصله دوک اصلی تا تخت حداکثر حد قطر را به شما میگوید.
باید نسبت به ابزار تراشکاری جهت گیری مناسب داشته باشید. یعنی پایه باید در سمت چپ و گیره در سمت راست باشد. بررسی کنید و مطمئن شوید که در سمت اشتباه ماشین تراش قرار نگرفته اید.
- سر ستون یا headstock
جایی است که عملیات اصلی اتفاق می افتد. اینجاست که قدرت موتور روی قطعه زیر کار اعمال میشود.
- موتور برق
موتور برق را می توان در زیر تخت ماشین تراش، در سمت چپ نزدیک پایه قرار داد. در اغلب موارد از نوعی موتور الکتریکی استفاده میکنیم، اما یک ماشین تراشکاری منوال میتواند دارای موتور هیدرولیک نیز باشد.
آیا قطعات ماشین تراشکاری منوال قابل تنظیم هستند؟
می توانید مختصات هر یک از این قسمت ها را برای ارتفاع و چرخش مورد نیاز تان تنظیم کنید و در واقع تغییر دهید. اما فراموش نکنید که این کار را با رعایت نکات ایمنی انجام دهید. (فقط در صورت خاموش بودن دستگاه باید این کار را انجام دهید).
کاربرد ماشین تراشکاری cnc در صنایع و مشاغل مختلف
از دستگاه تراش که به عنوان “مادر ابزار ماشینکاری” یاد میشود، میتوان برای اهداف مختلفی استفاده کرد. این اهداف و فعالیت ها شامل شکل دهی، سوراخکاری، سنباده زنی، خمکاری، چرخش، برش و تغییر شکل است. به دلیل چند کاره بودن ابزار تراشکاری، بسیاری از صنایع فلزی و چوبی برای انجام بسیاری از کارهای خود به دستگاه تراش وابسته اند.
انواع عملیات تراشکاری cnc
چند عمل خاص تراشکاری، مانند تراش مخروطی، تراش کروی، تراش مواد سخت، جدا سازی و شیار زنی، در زیر توضیح داده خواهد شد.
- تراش مخروطی
تراش مخروطی برای تولید یک سطح مخروطی با کاهش تدریجی یا افزایش قطر از یک قطعه کار استوانه ای انجام میشود. این عملیات تراش مخروطی کاربرد گسترده ای در ساخت ماشین آلات دارد.
- تراش کروی
تراش کروی به معنای تولید یک شکل توپی روی قطعه کار است.
- تراش سخت
منظور از تراش مواد سخت، چرخاندن مواد با درجه سختی و مقاومت بالاست. این فرایند برای جایگزینی عملیات سنگ زنی سنتی در نظر گرفته شده است. تراش سخت برای قطعاتی که به دقت گرد بودن 12/5/5 میکرومتر و یا زبری سطح 0.8–7.0 میکرومتر Rz نیاز دارند مناسب است.
- جدا سازی
این فرآیند که به آن parting off یا cutoff نیز گفته میشود، برای ایجاد شیارهای عمیقی استفاده میشود که یک شکل کامل یا نیمه کامل را از سطح اصلی قطعه خارج میکند.
- شیار زنی
شیار زدن مانند جدا شدن است با این تفاوت که شیارها به جای جدا کردن یک قطعه از سطح موجود، به عمق خاصی برش میزنند. شیار زنی را میتوان روی سطوح داخلی و خارجی انجام داد.
تراشکاری CNC یکی از تکینیکهای صنعتی است که برای ساخت ابزارها و شکلگیری قطعات فلزی استفاده میشود. تراش CNC از رایجترین تراشها در زمینه جواهرسازی و خودروسازی است اما امروزه در صنایع پیچیدهتر و پیشرفتهتری مانند صنایع پزشکی و کامپیوتر نیز کاربرد پیدا کردهاست. امروزه در اکثر محلهها کارگاههای تراشکاری CNC به نسبت دیگر کارگاههای تراشکاری تعداد کمتری دارند. دلیل این امر را میتوان در پاسخگویی خوب یک کارگاه تراشکاری برای نیازهای یک منطقه دانست.
CNC مخفف چیست؟
CNC مخفف شده عبارتی انگلیسی Computer Numerical Control است که معمنای کنترل رقمی رایانهای است. مفهوم این عبارت نیز راهبری و کنترل ماشینآلات صنعتی با استفاده از کامپیوتر میباشد.
تراشکاری CNC چیست؟
عملکرد تراش CNC مشابه با عملکرد تراشهای دستی است و تنها تفاوت آنها بهرهوری، کیفیت و دقت بالای عملکرد تراش CNC نسبت به تراش دستی است که این عملکرد با استفاده از کنترل عددی امکانپذیر شدهاست. ماشینهای تراش CNC به وسیله یک کامپیوتر کنترل میشوند و به دلیل پیشرفت تکنولوژی به سرعت جایگزین ماشینهای دستی و سنتی شدند.
CNC در تولید قطعات ظریف و ریز و همچنین قطعاتی که در ساخت آنها نیاز به دقت و اندازهگیری بالایی است، کاربرد دارد. دستگاه تراش CNC با استفاده از نرمافزارهای کامپیوتری قطعات را با کمترین میزان خطای ممکن برش میدهد. این دستگاه در ساخت وسایل چوبی مانند کابینت، مبل و همچنین کارهای ظریفی مانند قاب عکس و تندیس نیز کاربرد دارد.
مزایای استفاده از ماشین تراش CNC
استفاده از ماشینهای تراش CNC دارای مزایایی بسیاری است که به اشاره برخی از آنها میپردازیم:
- دقت بسیار بالا: با استفاده از دستگاه تراش CNC قطعات تا میزان قابلتوجهی بالا میرود و کارشناسان میتوانند قطعات با تراشکاری بسیار دقیق و بدون خطا برش دهند.
- سرعت بالا: با استفاده از تراشکاری CNC میتوان به سرعت بالاتری نسبت به دستگاههای تراشکاری دستی، قطعات را برش و تراش دارد. با استفاده از تراشکاری دستی ممکن بود تراشکاری یک قطعه فلزی یک ساعت به طول انجامد و در طول این مدت زمان به دلیل خستگی ممکن است قطعه به درستی نیز برش نخورد و خطایی در برش و تراش به وجود آید. استفاده از تراش CNC این مشکلات را در بر ندارد.
تنظیم و مدیریت آسان به همراه تکرارپذیری بالا و دستیابی به دقت مناسب از دیگر مزایای استفاده از تراشکاری CNC میباشد. از مزایای استفاده از دستگاه CNC در صنایع میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- دخالت انسانی در این دستگاه به حداقل میرسد و به همین واسطه مانع خطاهای انسانی میشود.
- روند تولید اقتصادی و مقرون به صرفه میشود.
- سرعت تولید افزایش مییابد و قطعات تولیدی نیاز به اصلاح ندارند.
- از آنجایی که دستگاه تحت کنترل یک نرمافزار پیشرفته و هوشمند است، به خوبی کنترل میشود.
- کیفیت تولید افزایش مییابد.
- ایمنی کار افزایش مییابد و بروز مشکل برای تکنسین به حداقل میرسد.
- با این دستگاه میتوانید طرحهای مختلف را در حافظه دستگاه ذخیره کرده و مجددا از آنها استفاده کنید.
- نیازی به نظارت مستمر اپراتور نیست.
انواع دستگاههای تراشکاری CNC براساس نحوه عملکرد
دستگاههای تراشکاری CNC براساس نحوه عملکرد به مدلهای مخلتفی تقسیم میشوند. دستگاههای شناختهشده در صنعت شامل دستگاههای برش لیزری، برشدهندههای واترجت، برشدهندههای پلاسما، دستگاههای برش براساس شعله، دستگاههای تراشکاری با چرخندهها،دستگاههای فرز و دستگاههایی که براساس تخلیه الکتریکی کار میکنند، میباشند.
انواع دستگاه CNC و کاربردهای متنوع آن در صنایع مختلف
از دستگاه CNC در صنایع مختلف و برای کاربردهای مختلفی استفاده میشود. در ادامه به برخی از انواع دستگاههای CNC و کاربرد آنها در صنایع مختلف اشاره میکنیم:
- دستگاه CNC فلزات: این دستگاه برای کار روی فلزات آهنی و غیرآهنی طراحی شدهاست و محبوبترین و پرکاربردترین دستگاه CNC در صنعت به شمار میرود. این دستگاه در صنایع مختلف همچون صنایع تولید جواهرات و زیورآلات و همچنین در صنعت خودروسازی کاربرد دارد. این دستگاه به عنوان اصلیترین ابزار کسب درآمد در کارگاههای تراشکاری معمولی در سطح شهر به حساب میآید.
- دستگاه CNC چوب: این دستگاه برای برش چوب و ام دی اف کاربرد دارد و در صنایعی مانند صنعت مبلمان و وسایل چوبی مانند قاب تزئینی، مجسمههای چوبی، میز کامپیوتر، صندلی و… استفاده میشود.
- دستگاه CNC سنگ: این دستگاه معمولا در کارگاههای تولید سنگ قبر و همچنین کارگاههای مجسمهسازی کاربرد دارد. کارگاههای سنگبری و تولید سنگ ساختمانی و همچنین برای حکاکی روی سنگ نیز از این دستگاه استفاده میکنند.
دستگاه CNC شیشه، لیزر، منبت، وایرکات و… از دیگر انواع دستگاههای CNC به شمار میروند.
کاربرد تراشکاری CNC در صنعت قالبسازی
با استفاده از تراشکاری CNC هیچ محدودیتی در صنعت قالبسازی نخواهید داشت. با استفاده از ماشین CNC میتوان مواد گستردهای که فلزات، کامپوزیتها، چوب و پلاستیک را شامل میشود، به شکلهای مختلفی در آورد. از برشکاری لیزر یا پلاسما نیز میتوان برای طراحی قطعات پیچیدهتر استفاده کرد. این دستگاهها دارای سرعت و راندمان تولید قطعات بالاتری هستند اما در عوض قیمت بالاتری نیز دارند.
صنعت قالبسازی صنعتی رو به رشد و مهندسی است که قطعاتی که در این صنعت ساخته میشود در صنایع مختلفی مانند برق، صنایع نظامی و دفاعی، ماشینآلات صنعتی، هوا- فضا، پوشاک، صنایع غذایی و نوشیدنی و خودروسازی مورد استفاده قرار میگیرند.
روش تراشکاری CNC روشی با کیفیت بالا اما دشوار است و تکنسینهایی که با این دستگاه کار میکنند باید دارای تجربه و دانش کافی باشند یا دورههای آموزشی را به طور کامل گذرانده باشند.
اجزای 8 گانه ماشین تراش
ماشین تراش CNC دارای اجزای مختلفی است که در ادامه به معرفی و بررسی هر یک میپردازیم:
گیربکس: گیربکس کار انتقال نیرو را برعهده دارد و درون آن اسپیندل و موتور اصلی تعبیه شدهاست. گیربکس متناسب با نیاز میتواند به انواع زیر میتواند طراحی شود:
- گیربکسی: در صورت نیاز به گشتاور بالا
- تسمهای: در صورت نیاز به دورهای بالا با گشتاور کمتر
- بستر: قسمتی که در آن تارت روی ریل حرکت کرده میکند.
- مرغک: در صورت بلند بودن طول قطعه استفاده میشود.
- شفت مرغک: برای گرفتن بدنه قطعه مورد نظر استفاده میشود که معمولا به صورت هیدرولیک یا مکانیک است.
- پدالها: برای کنترل هیدرولیکی سه نظام و شفت مرغک استفاده میشود.
- کنترل پنل: مرکز پردازش دستگاه است که از طریق آن میتوان دستگاه را کنترل کرد.
- تارت: ابزار تراشکاری، فرزکاری، دریلکاری و… روی تارت نصب میشود. نیروی محرکه تارت میتواند دارای انواع مختلفی مانند برقی، هیدرولیکی و… باشد.
ماشینکار CNC چه کسی است؟
ماشینکار CNC به اپراتور یا تکنسینی گفته میشود که با دستگاه تراش CNC کار میکند. این شخص باید به ابزارها، قطعات فلزی، پلاستیکی و دیگر مواد به خوی آشنا باشد و مشخصات و خواص فیزیکی و مکانیکی آنها را بشناسد. این شخص باید کار با این دستگاه را به طور تخصصی آموخته باشد. اینکه اپراتور با دستگاههای دیگر تراشکاری کار کرده باشد دلیلی بر تجربه کافی او برای کار با دستگاه برش CNC نیست.
شخص اپراتور و متخصص باید از نصب دستگاه و کار با قطعات آن به خوبی آگاهی داشتهباشد و بتواند به درستی کنترل دستگاه را به دست بگیرد. دستگاه CNC باید کار ایمن و بدون خطر با دستگاه را آموخته باشد و دارای ایدهپردازی برای تولید قطعات باشد. متخصص توانایی کار با قسمتهای الکترونیکی و رایانهای دستگاه را به خوبی دارد و میتواند دستگاه را عیبیابی کرده و مشکلات دستگاه را پیدا و رفع کند.
نکات مهم برای تولید قطعات با روش تراشکاری CNC
برای تولید قطعات به روش تراشکاری CNC بهتر است مواردی که در زیر عنوان میشود را درنظر بگیرید تا بازده و کیفیت کار بالاتر رود:
- برای ساخت بهتر و راحتتر قالبها بهتر است طرح و نقشه دقیقی که با نرمافزارهای رایانهای طراحی شدهاست، استفاده شود.
- ابعاد، شکلها، اندازهها و قسمتهای مختلف یک قطعه را به طور دقیق تعیین کنید.
- باید به کاربردی قطعه در صنعتی خاص دارد توجه شود.
- میتوانید از قابلیت ویرایش طراحی در نرمافزار رایانهای استفاده کنید.
- توجه داشتهباشید که برای کار با دستگاه تراشکاری CNC از نیروی متخصص استفاده کنید.
دستگاه تراش منوال
دستگاه تراش منوال یکی از پرکاربردترین دستگاهها برای قالبسازی، تراشکاری و صنیع خودروسازی است. این دستگاه ابزاری برای تراشیدن و شکلدهی به قطعات چوبی و فلزی است که معمولا به صورت دوار کار میکند. این دستگاه دارای دقت و کیفیت بالایی است که میتواند قطعات را با کمترین خطا در فرمها و شکلهای مختلفی برش و تراش دهد.
تراشکاری منوال از روشهای کاربردی در صنعت خودروسازی است که نسبت به دیگر روشها سرعت و دقت بالاتری دارد. اکثر قطعات ماشینآلات دارای مقاطع دایرهای هستند و به راحتی با ماشین تراش قابل تولید میباشند. این روش نسبت به سایر روشها ارزانتر بوده و به همین دلیل روشی مرسوم در این صنعت است.
تراشکاری منوال با چرخاندن قطعه و نفوذ ابزار در آن عملیات مختلفی مانند روتراشی، شیارزنی، کفتراشی و… را میتواند اجرا کند. این دستگاه از قطعات مختلفی مانند شفت، پیچ، قطعات مدور، بادامک و… ساخته شدهاست. ماشین تراش منوال دارای انواع مختلفی است که میتواند از نظر استحکام، جعبه دنده، موتور و… متفاوت باشند اما دارای عملکرد مشابه و یکسانی هستند.
سخن پایانی
در این مقاله سعی شد دو نوع از تراشکاری منوال و تراشکاری CNC معرفی شود و ویژگی هرکدام و مزیتهای هریک بررسی گردید. چیزی که باید یادآورد شویم این است که کار با دستگاههای تراش CNC و تراش منوال بدون داشتن تجربه و مهارت خطرآفرین و دردسر ساز است و بهتر است از نیروی باتجربه و متخصص استفاده شود.
سال فعالیت
پروژه های اجرا شده
آخرین پروژه های ما
جلب اعتماد مشتریان
هدف نخست ماست
شرکت پارسیان لیزر دارای بیش از 10 سال فعالیت حرفه ای در زمینه طراحی، مجموعه سازی، ساخت ماشین آلات و انواع برش لیزر فعالیت دارد.
با ما تماس بگیرید
021-55259297
پاسخ به پرسش های متداول مشتریان
قیمت گذاری خدمات تراشکاری به چه صورت انجام میگیرد؟
در مورد کارهای سری نیز بدون اینکه در سرعت دستگاه دستی ببریم زمان برش را محاسبه کرده و خدمت مشتری اعلام میکنیم تا در صورت تمایل خدمات برش لیزر و حکاکی را انجام دهیم.
زمان تحویل سفارشات چند روزه است؟
معمولا سعی می شود سفارشات در حداقل زمان به انجام رسیده و تحویل مشتریان گرامی گردد.
با تماس بگیرید
راههای ارتباط با ما